Omdat de schalen van witte klei zijn gemaakt (minder kwetsbaar dan rode klei), zijn alle schalen vaatwasmachinebestendig. Ook kunnen de schalen gebruikt worden in de oven en de magnetron. De schalen zijn met loodvrije verf beschilderd. Alle dessins zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten; zo kunt U de schalen eindeloos combineren.

 

De productie vindt plaats in onze fabriek in Tunesië, Dishes & Deco Tunisi SARL.

Omdat we ook voor vaste contracten, sociale verzekeringen en vervoer van en naar de werkplaats hebben gezorgd zijn we in staat geweest kundige en ervaren vakmensen aan ons te binden. We hebben een studiefonds opgericht, zodat de kinderen van onze werknemers een gedegen opleiding kunnen volgen. Want vakmanschap is essentieel voor deze producten en dat bindt je niet aan je bedrijf met alleen maar een goed netto loon. Alles wordt met de hand gemaakt, zowel het draaien, als het bakken en het schilderen.

 

Wat nu nog een werkplaats van 800 vierkante meter is kan uitgroeien tot een fabriek met een aanzienlijke hogere bezetting en productie.

We vertalen de fraaie maar soms ook erg ‘drukke’ dessins van islamitische oorsprong naar de Europese smaak. Sinds een aantal jaren ontwerpen we onze eigen dessins, zoals het dessin Nejma, Raslen, Mehari etc. Het resultaat is een breed aanbod van kleurrijke, mandala-achtige dessins.

 

We hebben het assortiment dan ook nog zodanig samengesteld dat bij de meeste dessins de kleuren overal in terugkomen. Dat maakt het heel verleidelijk kopjes, schalen en borden met elkaar te mixen en matchen.

We zijn nu bezig met een nieuwe vorm saladeschaal en een decoratief item voor op de tuintafel.  We hebben in het verleden het assortiment al uitgebreid met serveerplanken en producten van olijfhout en diverse aardewerken artikelen zoals een fruittest.

 

 

Materiaal en Productieproces

De witte klei wordt in een mal gedaan en met de hand gevormd

De witte klei komt in grote rollen binnen.

De schaal moet

5 dagen drogen

in de mal

De biscuit is uit de mal en moet nog

2 weken drogen aan de lucht

De biscuit wordt afgebakken in de oven

Het dessin wordt met de hand op de schaal getekend

Het dessin wordt ingekleurd

Links het ingekleurde dessin voor het bakken

Rechts het eindresultaat.

Over Dishes & Deco

Over onze producten

Lekker tafelen

ALGEMENE VOORWAARDEN

COPYRIGHT 2015 l DESIGN BY TX-GRAFISCH.NL

Ambachtelijk vervaardigd & handbeschilderd keramiek